Stop guessing. Start asking.

Nyelv English

Gumiválasztáskor az ár az első

Felméréssorozat a gumiabroncs-vásárlási szokásokról 

2010.03.11


Nem mindig a biztonság az első a magyar autósok számára. Több mint háromnegyedük ugyan az évszaknak megfelelő gumiabroncsot használ, 39 százalék viszont csak akkor vásárol új gumikat, ha az már elkerülhetetlen - többek között ez derült ki a KutatóCentrum felméréssorozatából, melyben a gumiabroncs márkaismereti és -használati szokásokat vizsgálta.

A januári adatfelvételkor a magyar autóvezetők több mint háromnegyede az évszaknak megfelelően téli gumival közlekedett - derült ki a KutatóCentrum felméréssorozatából, melyben a magyar autósok gumiabroncs-használati szokásait vizsgálta. Azok, akik többet vezetnek, nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő abroncs használatára: a havonta több mint 2000 kilométert autózok 87 százaléka, míg az 500 kilométernél kevesebbet vezetőknek csupán 68 százaléka szerelte fel téli gumival autóját. A kutatás arra is fényt derített, hogy a nők és a fővárosiak kevésbé gondosak.

Még tart az átrendeződés

Az idén harmadik alkalommal lefolytatott kutatás szerint a gumijukat lecserélő autósok többsége a szakemberek által ajánlottak szerint, azaz az időjárás függvényében szereli át az abroncsokat, néhányan ugyanakkor a naptári hónap alapján, vagy az első havazáskor. A legtöbben a cseréhez hivatalos gumis műhelyt keresnek fel. "A specializált szervizek népszerűsége nem meglepő, hiszen itt az autótulajdonosok hozzáértő segítséget kapnak, ami kiterjed az abroncsválasztásra és a szerelésre is. Emellett olyan kiegészítő szolgáltatást is igénybe vehetnek, mint például a cseregumik tárolása"- emelte ki a kutatási tanulmány egyik előfizetője, Nagy Tibor, az Automax tulajdonos-ügyvezetője. Ennek ellenére még mindig sokan, közel a megkérdezettek egynegyede otthon szereli át a gumikat, amiben elsősorban a spórolás játszhat szerepet.

Kapcsolódó termékek:
Tyre Report


Kapcsolódó tanulmányok:
Tyre Report 2010


vissza


Szeretné hallatni hangját?
Értékes ajándékokat nyerne?

Csatlakozzon kutatási panelünkhöz!
Megalapozott döntéseket szeretne?


Válasszon kutatási megoldásaink közül!
Megbízható partnert
keres online adatfel-
vételhez?

Legyen a partnerünk!
Ügyfélkapu

Attention!

This content is only available in Hungarian
vezetéknév:
keresztnév:
e-mail cím:

cégnév:

telefon:

captcha

 

Ahogy a felhasználói élmény fokozása érdekében majdnem minden weboldal, jelen oldalunk esetében mi is használunk sütiket (cookie) látogatóink tökéletesebb kiszolgálására! További információ: itt.

értem