Stop guessing. Start asking.

Nyelv English

Újra Painkiller Report

Ismét nagyító alatt a fájdalomcsillapítók piaca 

2011.01.25


Második alkalommal veszi górcső alá a fájdalomcsillapítók piacát a KutatóCentrum és a Házipatika.com. A felmérés megismétlésének köszönhetően a gyártók a márkaismertség és -használat változásait is nyomon követhetik. A felmérés többek között azt vizsgálja, hogy a magyarországi felnőtt lakosság hogyan kezeli az egyes fájdalomtípusokat, milyen fájdalomcsillapítókat ismer és használ, illetve milyen tényezők befolyásolják a márkaválasztást és az egyes márkákról a fogyasztókban kialakult képet.

A HáziPatika.com és a KutatóCentrum Painkiller Report néven második alkalommal készíti el közös felmérését a fájdalomcsillapítókról. „Igen nagy piacról beszélünk, hiszen a tavalyi kutatásból kiderült, hogy fél év alatt a 18-64 évesek háromnegyede használt valamilyen láz- vagy fájdalomcsillapítót” – jegyezte meg Barcza Enikő, a KutatóCentrum vezetője. A felmérés többek között azt vizsgálja, hogy a magyarországi felnőtt lakosság hogyan kezeli az egyes fájdalomtípusokat, milyen fájdalomcsillapítókat ismer és használ, illetve milyen tényezők befolyásolják a márkaválasztást és az egyes márkákról a fogyasztókban kialakult képet. „A tavalyi elemzésből például kiderült, hogy az ár csak a megkérdezettek kétharmadának számít, a legfontosabb szempontok ugyanakkor a gyors hatás, a megbízhatóság voltak, valamint az, hogy a gyógyszer ne károsítsa a szervezetet” – emelte ki a szakember.
A felmérés megismétlésének köszönhetően a piac szereplői most arról is képet kaphatnak, hogy az előző évhez képest hogyan változtak ezek a fogyasztói preferenciák, valamint nyomon követhetik a márkaismertség és -használat alakulását az egyes demográfiai csoportokban. „Azt, hogy a kutatás valóban hasznos iparági információkat nyújt a gyártók számára, leginkább az bizonyítja, hogy a piac legnagyobb szereplői a tavalyi elemzést ismerve idén ismét megrendelték a tanulmányt” – mondta el Barcza Enikő.
A körülbelül 2000 fő megkérdezésével zajló adatfelvétel februárban lesz, így a felmérés eredményei várhatóan márciusban lesznek elérhetőek. Az elemzést a KutatóCentrum és a HáziPatika.com közösen értékesíti.

Kapcsolódó termékek:
Painkiller Report


Kapcsolódó tanulmányok:
Painkiller Report 2010


vissza


Szeretné hallatni hangját?
Értékes ajándékokat nyerne?

Csatlakozzon kutatási panelünkhöz!
Megalapozott döntéseket szeretne?


Válasszon kutatási megoldásaink közül!
Megbízható partnert
keres online adatfel-
vételhez?

Legyen a partnerünk!
Ügyfélkapu

Attention!

This content is only available in Hungarian
vezetéknév:
keresztnév:
e-mail cím:

cégnév:

telefon:

captcha

 

Ahogy a felhasználói élmény fokozása érdekében majdnem minden weboldal, jelen oldalunk esetében mi is használunk sütiket (cookie) látogatóink tökéletesebb kiszolgálására! További információ: itt.

értem