Stop guessing. Start asking.

Nyelv English

Sokan nézünk új állás után


2012.07.19


Tíz magyar internetezőből négy keres jelenleg is állást, és a munkával rendelkezők fele is várhatóan új munkahely után néz az elkövetkezendő 12 hónap során – derült ki a Jobinfo.hu megbízásából a KutatóCentrum által készített felmérésből. Elsősorban a 18-34 évesek gondolják úgy, hogy egy éven belül munkát fognak keresni.

A magyar internetezők 55 százaléka véli úgy, hogy az elkövetkezendő egy évben állást fog keresni, elsősorban a 18-34 és a 45-54 év közötti korosztály – derült ki a Jobinfo.hu megbízásából a KutatóCentrum által készített felmérésből.

„Megdöbbentő, hogy azok közül, akik a felmérés pillanatában állással rendelkeztek, minden második munkavállaló a közeljövőben nagy valószínűséggel új állás után néz” – mondta Kristók Balázs, a Jobinfo.hu állásportál vezetője. Azok között, akik jelenleg ugyan nem keresnek állást, de az elmúlt 3 évben igen, jóval többen (51%) számítanak rá, hogy az elkövetkezendő 12 hónapban ismét rákényszerülnek az álláshirdetések böngészésére, mint azok, akik már régebb óta nem keresnek új állást (21%).

A nagyításhoz kérjük, kattintson a képre!


A nők inkább bíznak az ismerősökben
Az internetezők jellemzően a világhálót választják álláskeresésre is. A neten keresők körében az álláskereső oldalak (90%) a legnépszerűbbek, ezt követik azok testre szabott hírlevelei (56%), a keresők (54%) és közvetlenül a kiválasztott cég honlapja (49%), de a közösségi oldalakon is több mint ötödük tájékozódik. Az internetes csatornák mellett még gyakori az ismerősök, barátok, rokonok ajánlása és az apróhirdetési újságok böngészése.

„Érdekesség, hogy a nők jellemzően inkább fordulnak a munkaügyi kirendeltségekhez és karrierirodákhoz, vagy számítanak ismerőseik, barátaik, rokonaik ajánlására, mint a férfiak. A hölgyektől a kreatívabb karrierépítés sem áll távol, a most futó szlogenpályázatunkon is több a női résztvevő. Az erősebbik nem viszont elsősorban a munkaerő-közvetítői és fejvadász cégekben, az állásbörzékben vagy a kiválasztott vállalat közvetlen megkeresésében bízik” – mondta a Jobinfo.hu szakembere.

Az interneten állást keresők között a felsőfokú végzettségűek több mint kétharmada a kiválasztott cég honlapján is tájékozódik, míg az internetes fórumokat jellemzően az alacsonyabban iskolázott internetezők keresik fel munkakeresés céljából.

A kutatás hátteréről:
A cikk adatai a KutatóCentrum és a Jobinfo.hu közös kutatásának eredményein alapulnak, mely 2012. május 14. és 21. között online lekérdezéssel zajlott. A kutatásban 1052-en vettek részt, a minta kor, nem, iskolai végzettség, településtípus és régió tekintetében reprezentálja a hazai 18-64 éves magyar internetezőket.

Kapcsolódó termékek:
E-JobSearch Report
vissza


Szeretné hallatni hangját?
Értékes ajándékokat nyerne?

Csatlakozzon kutatási panelünkhöz!
Megalapozott döntéseket szeretne?


Válasszon kutatási megoldásaink közül!
Megbízható partnert
keres online adatfel-
vételhez?

Legyen a partnerünk!
Ügyfélkapu

Attention!

This content is only available in Hungarian
vezetéknév:
keresztnév:
e-mail cím:

cégnév:

telefon:

captcha

 

Ahogy a felhasználói élmény fokozása érdekében majdnem minden weboldal, jelen oldalunk esetében mi is használunk sütiket (cookie) látogatóink tökéletesebb kiszolgálására! További információ: itt.

értem